Fiat Chrysler yönetim kurulundan onay çıktı

Fiat Chrysler (FCA) ve Peugeot ile Citroen markalarının sahibi PSA'nın birleşmesiyle dünyanın en büyük dördüncü otomobil firması ortaya çıkacak. Firmalardan yapılan ortak açıklamaya göre bu birleşme ile hiçbir fabrika kapatılmadan yıllık 3.7 milyar euro tasarruf edilecek

Fiat Chrysler yönetim kurulundan onay çıktı
Fiat Chrysler yönetim kurulundan onay çıktı
GİRİŞ 31.10.2019 13:34 GÜNCELLEME 31.10.2019 13:59
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

FCA ve Peugeot ile Citroen markalarının sahibi PSA dünyanın dördüncü büyük otomobil üreticisini oluşturmak için yüzde 50-yüzde 50 hisse takasıyla güçlerini birleştireceklerini açıkladılar. Fiat ve PSA yaptıkları ortak açıklamada, iki grubun yetkililerinin görüşmeleri önümüzdeki haftalarda sonuçlandırmaya çalışacağını ifade ettiler.

YENİ ŞİRKETİN CEO'SU TAVARES

FCA Yönetim Kurulu Başkanı John Elkann, ortak şirkete başkanlık edecek. Peugeot'un CEO'su Carlos Tavares ise yeni şirketin CEO'su olacak. İki otomobil üreticisinin vardığı anlaşma, otomobil üreticilerinin, dünya çapında talebin azalmasıyla karşı karşıya kaldığı ve teknolojik olarak daha gelişmiş, daha çevreci otomobil modelleri geliştirmeye çalıştığı bir dönemde geldi. Fiat ve FCA arasındaki birleşme tamamlandığında, hiçbir fabrika kapatılmadan birleşme sonucunda yıllık 3.7 milyar euro  (4.1 milyar dolar) tasarruf edilmesi bekleniyor.

Anlaşma kapsamında Fiat Chrysler (FCA) hissedarlarına 5.5 milyar euro (6.1 milyar dolar) özel temettü ödeyeceğini ve hissedarlarına robot üretim birimi Comau'da hisse vereceğini söyledi. Merkezi Hollanda'da olacak grupta 11 kişilik yönetim kurulu bulunacak.

Bu kurulun altı üyesi Tavares dahil Peugeot'dan, beş üyesi ise Yönetim Kurulu Başkanı Elkann da dahil olmak üzere FCA'dan gelecek. Hisseler Paris, Milano ve New York borsalarında işlem görecek. PSA küresel büyüme planları çerçevesinde 2017 yılında GM'den Opel'i satın almıştı.

YORUMLAR 19
  • Arslan Sağ 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir birleşme olacağını düşünüyorum inşallah hayırlara vesile olur
    Cevapla
  • Abdullah Şentürk 4 yıl önce Şikayet Et
    Bakalım ortaya nasıl bir sonuç doğuracak oldukça merak ediyorum
    Cevapla
  • TürkTokatı 4 yıl önce Şikayet Et
    Pego da fiyatta yağ tenekesi ve sürekli motor arızası veren satışı ülkemizde yasaklanması gereken iki model. Birleşseler ne yazar. Al birini vur ötekini. Avrupa'daki modelleri daha sağlam ülkemizdekiler teneke. TSE uyuyorum. Can taşınıyor oaraçlarla can. Sattırmayın. Vergilerini 4 kat arttırın defolup gitsin ypg sevicilerin arabalarını istemiyoruz. Hemen yerli gelsin. 2022 geç
    Cevapla
  • Ddd 4 yıl önce Şikayet Et
    Fazla sallamışsın. Fiat 1.3 dizel motoru kusursuz çalışır. Taksicilerin bol bol linea ve egea kullanması nuna kanıttır. Taksici performansına her araba dayanamaz.
    Cevapla
  • gece kuşu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Anadol ile alay edildi. Türkiye yollarında Alman ve Japon harici kaç kaliteli araba markası var.Anadol Markasını geliştirseydik biz de aşama kaydederdik.Varsın ihracat yapmayalım.Sadece Türkiye de kullanılsın.
    Cevapla
  • TRTRTR 4 yıl önce Şikayet Et
    al birini vur ötekine. zeytinyağı tenekesinden araba yapıp satıyorlar canım ülkeme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle