Araç sahiplerine güzel haber! İndirim geliyor

Dolar kurunun 5 TL 26 kuruşa kadar gevşemesi, benzinde indirimi gündeme getirdi. Benzinde, salı gece yarısı en az 10 kuruşluk bir indirim hesaplanıyor. Motorinde, bir hareket söz konusu değil. Benzine bu ay, bir haftada 33 kuruş tutarında zam yapılmıştı.

Araç sahiplerine güzel haber! İndirim geliyor
Araç sahiplerine güzel haber! İndirim geliyor
GİRİŞ 26.01.2019 10:56 GÜNCELLEME 26.01.2019 10:57
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Dolar kurunun 5 TL 26 kuruşa kadar gevşemesi, benzinde indirimi gündeme getirdi. Benzinde, salı gece yarısı en az 10 kuruşluk bir indirim hesaplanıyor. Motorinde, bir hareket söz konusu değil.

 

 

Türkiye’de, akaryakıt tarifelerini belirleyen üç temel unsur bulunuyor. Brent petrol fiyatları, dolar kuru ve uluslar arası piyasalarda motorin ve benzinin aşağı ya da yukarı yönlü fiyat hareketleri.

Dolar kuru, hafta boyunca düşüş eğilimini sürdürdü. Kur, 5 TL 26 kuruşa kadar gevşedi. Bu harekete uluslar arası ürün fiyatları ve Brent petrol destek vermedi. Uluslararası piyasalarda gerek benzinde gerekse de motorinde olağanüstü bir artış söz konusu olmadı. Brent petrolde de aynı şekilde küçük, benzin ve motorin fiyatlarını çok ciddi biçimde etkilemeyecek hareketler görüldü.

 

 

Bu gelişmeler çerçevesinde dolar kurunun düşmesi, benzinde en az 10 kuruşluk bir indirimi gündeme getirdi. Hafta başında dolar kurunda ve ürün piyasalarında olağanüstü bir gelişme yaşanmazsa salı gecesi benzin fiyatı, en az 10 kuruş düşecek. Benzine, bu ay bir hafta içinde (17+16 kuruş) toplam 33 kuruş zam gelmişti.

Peki, motorinde durum ne? Motorinde, ne zam var ne de indirim. Fiyatları stabil gidiyor. Uzmanlar, motorinin uluslararası piyasalarda ton fiyatının 578 dolar olduğunu anımsatarak, “Motorinde, fiyat düzeyi değişmedi. Ton fiyatı 15 dolar ve üzerinde düşerse bir indirim olabilir” görüşünü dile getirdi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 31
  • Can Polat 5 yıl önce Şikayet Et
    indirim olunca salliyorlar aninda yansitilmiyor yansililincaya ladarda dolar yukseldi zami bindiriyorlar biktik bu fitmalardan
    Cevapla
  • cumali 5 yıl önce Şikayet Et
    neden salı gününü bekliyorlar zam gelecegi zaman beklemiyorlar hemen bindiriyorlar
    Cevapla
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Sattim abi arabayi kafam o kadar rahatkii ohhh ne kasgo ne sigorta ne vervi nede BENZİN.... gezmiyoruz parada harcamiyoruz. Eski günler gibi dolmusa binip gidip geliyoz.
    Cevapla
  • Ey ABD 5 yıl önce Şikayet Et
    Ey ABD senin dolarin varsa bizimde zammimiz var!!!
    Cevapla
  • kamil karaduman 5 yıl önce Şikayet Et
    lpg de 37 kuruş indirim oldu denildi bir ay oldu lpg fiyatları hala düşmedi geçen gün de 5 kuruş indi denildi. hâla Hiç bir yerde indirim yok. sürekli fiyatlar yükseliyor. her firma kafasına göre fiyat yazıyor buna bi çözüm bulunamaz mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle