Taksiciler için standart talebi

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, "Taksiciler için bir standart getirilsin, kiracılık usulü kaldırılsın, aracını kullanmayan satsın, bu mesleği bıraksın istiyoruz" dedi

Taksiciler için standart talebi
Taksiciler için standart talebi
GİRİŞ 19.12.2018 11:21 GÜNCELLEME 19.12.2018 11:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, "Taksiciler için bir standart getirilsin, kiracılık usulü kaldırılsın, aracını kullanmayan satsın, bu mesleği bıraksın istiyoruz." ifadesini kullandı.

 

 

Apaydın, yazılı açıklamasında, son dönemde taksicilere yönelik artan şikayetlere dikkati çekti.

Taksicilerin hepsinin aynı kefeye konulmaması gerektiğini vurgulayan Apaydın, şunları kaydetti:

 

 

"Bildiğiniz gibi taksi kiralama şirketleri var. O taksileri kiraya verenler 3 günlük, 5 günlük kiralıyorlar, aynı 'rent a car' gibi çalışıyorlar. Bu araçlar kimliği belli olmayan kişilere kiralanıyor. Bunların içinde sarhoşu, uyuşturucu madde kullananı, tacizcisi, çok beyefendi olanı da var. O kiraya veren kişi bunlara çok bakmıyor. Esnaf ve sanatkara, özellikle taksicilere sıkıntı yaşatan kişiler bunlar. Taksiciler için bir standart getirilsin, kiracılık usulü kaldırılsın, aracını kullanmayan satsın, bu mesleği bıraksın istiyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ŞOFÖR ALİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Ticari taksi kullanım sertifikası getirilmesi,çalışanların adli sicil kaydı ve psikotekniğinin olması gerekiyor.Esnaflık ile alaksı olmayan çok şoför var. mesleğin adını karalıyolar işini hakkı ile yapanlarda var ama medya herzaman kötüleri gösteriyor.
    Cevapla