Erdoğan açıkladı! Almanlar takibe alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya ziyaretinde yeni yatırımların masaya yatırıldığı görüşmelerde teşvikler de gündeme geldi. Türkiye'de yatırım yapan başta Siemens, Bosch, BMW, Mercedes ve MAN gibi Alman şirketler yatırım ofisiyle hem teşvik edilecek hem de yakın takipte tutulacak.

Erdoğan açıkladı! Almanlar takibe alınacak
Erdoğan açıkladı! Almanlar takibe alınacak
GİRİŞ 01.10.2018 12:45 GÜNCELLEME 01.10.2018 12:45
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışı ziyaretleri kapsamında Almaya'da temaslarda bulundu. Almanya ziyaretinde pek çok firma ile görüşmeler düzenlenirken yeni yatırımların da masaya yatırıldığı belirtildi.

YATIRIM OFİSİ TAKİP EDECEK

 

 

Almanya Türkiye'de 6 bin Alman sermayeli firma ile yabancı yatırımlarda ilk sırada yer alırken, bu yatırımlarla 60 binin üzerinde istihdam sağlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de yatırımı bulunan Alman firmaları ile çok verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini açıklayarak, "Bu şirketlerin Türkiye’ye olan ilgisi memnuniyet vericiydi. Bunların yeni yatırımlara girmesini teşvik edelim istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Erdoğan, "Siemens, Bosch, bunlar Türkiye’de 150 yıllık, 130 yıllık şirketler. Tüm bu şirketlerle görüşmeleri yapıp, bunları yatırım ofisimiz vasıtasıyla yakın takibe alacağız" dedi.

OTOMOTİV ŞİRKETLERİ DE TAKİPTE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya ziyaretinde Türkiye'de yatırım yapan başta BMW, Mercedes, MAN gibi otomotiv şirketlerinin de yakın takipte olduğunu vurguladı. Yatırım ofisi aracılığı ile hem teşvik edilecek hem de yakın takipte tutulacak.

Alman otomotiv sektörü açısından Türkiye hem önemli bir pazar hem de üretim merkezi oluşturuyor. Türkiye'de yatırımı bulunan Alman şirketleri Türkiye'nin ihracatında da önemli rol oynuyor.

YORUMLAR 7
  • Fatma 5 yıl önce Şikayet Et
    Kimse Türkiye ye dost değil ebedi de olmayacak
    Cevapla
  • vejdi 5 yıl önce Şikayet Et
    doğru yoldayız reis
    Cevapla
  • nail 5 yıl önce Şikayet Et
    çeşitli okul ve derneklerle misyonerlik yapıyorlar almanlar bunlar sıkı denetime tabi tutulmalı .Almanya hala pkk yı ve vastan hainlerini besliyor sığınmacıları kabul ediyor
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    bmw nin fabrikasimi var sanki Türkiye de sadece tamir ve satis
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    La havle...Yaaa Almanya yıllardır yok Yeşiller yok şunlar,bunlar olarak "zübük heyetlerinizle" gelip Türkiyede afra tafra yapıp gittiniz.. Almanyadaki Türklerin organize edildiğini ve Alman tekerine çomak soktuğunu hayal bile etmek istemiyorum. "Dinsizin hakkından İMANSIZ gelir atasözü vardır bizde..!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle