Japon devinden aldı! Yeniden yüzde 100 yerli oldu

2008’de Japon Mitsubishi Grubu’na sattığı yüzde 47 hissesini geri alan Intercity, yeniden yüzde 100 yerli sermayeli bir şirket oldu

Japon devinden aldı! Yeniden yüzde 100 yerli oldu
Japon devinden aldı! Yeniden yüzde 100 yerli oldu
GİRİŞ 27.08.2018 09:13 GÜNCELLEME 27.08.2018 10:44
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

INTERCITY, 2008'de Japon Mitsubishi Grubu'na sattığı yüzde 47 hissesini geri aldı. 2017 yaz aylarında başlayan hisse alım süreci geçtiğimiz günlerde tamamlandı ve Intercity "yerli ve milli" unvanına tekrar kavuştu. Yeniden yüzde 100 yerli sermayeli şirket olan Intercity'de hisselerin tamamı, şirketin kurucusu ve hâlen büyük ortağı olan Vural Ak'a geçti. Mitsubishi Corporation gibi dünya devi bir şirketle ortak olmanın büyük bir onur olduğunun altını çizen Ak, şirketin yeni yönetiminin yaklaşık bir yıl önce stratejik bir kararla çıkmaya karar verdiğini söyledi. Mitsubishi ile el sıkışarak memnun bir şekilde ayrıldıklarını ifade eden Ak, yaşananları şöyle anlattı: "Böylece 10 yıldır karşılıklı güven ve saygı çerçevesinde devam eden ortaklığımız sona erdi. Herhangi bir yanlış anlaşılmaya mahal verecek bir durum yok. 10 yıl sonra bu yatırımdan çıkıyor olmaları son derece normal bir davranıştır. Artık önümüze bakıyoruz. Sektöre olan ileriye dönük inancımın bir göstergesi olarak, şahsi kaynaklarımı kullanarak yıl sonu itibarıyla Intercity'e yaklaşık 200 milyon TL tutarında ek özkaynak desteği tamamlayacağım."

HIZLI HAREKET EDECEK

 

Yeni dönemin tek farkının hızlı karar alıp uygulamak olacağının altını çizen Ak, "Mitsubishi Grubu yaklaşık bin şirketten oluşan ve Japon ekonomisinin yüzde onundan fazlasına tekâmül eden dev bir yapı. Doğal olarak iş yapış şekilleri bir sürü kural ve sınırlama içeriyor. Türkiye'de mevcut piyasa koşullarını değerlendirdiğinizde bu yapı bazen bize biraz hız kaybettiriyordu. Yeni dönemde çevikliğimizi yeniden geri kazanacağız" dedi.

2020 HEDEFI 60 BIN ARAÇ

2018 Haziran sonu itibariyle filo büyüklüğü 36 bin araca ulaşan Intercity, 2020 sonuna kadar araç sayısını 60 bin, cirosunu 4 milyar TL'ye karını da 250 milyon TL'ye çıkarmayı hedefliyor. Şirketin varlıklarının 3 milyar 255 milyon TL'ye ulaştığını belirten Ak, "Varlıklarımızı 9 milyar TL'ye, öz kaynak büyüklüğümüzü de 1.9 milyar TL'ye çıkaracağız" dedi.

YORUMLAR 9
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    adınızı da milli yapınca %100 yerli olursunuz
    Cevapla
  • TÜRK 5 yıl önce Şikayet Et
    Firmanın adı yerli değil işe yaramaz!
    Cevapla
  • Aboo! 5 yıl önce Şikayet Et
    Vestel ne demeli?
    Cevapla
  • Cumhur 5 yıl önce Şikayet Et
    Yerli ve Milli olma kavramının cılkı çıktı. Rant sağlamak isteyen herkes yerli ve milliyim demeye başladı. Yerli ve milli olmak o kaddar kolay bir şey değil vatandaş.
    Cevapla
  • drtvfkgs 5 yıl önce Şikayet Et
    yabancı hayranlığı konusunda batılılar toplumumuzu dejenere etmeyi başarmış. eleştiren her daim tüketici topluluk.. bir kişiyi dahi istihdam eden, bizi namerde muhtaç etmeyenlerdir. bırakın o zaman herşey yabancı olsun, onlar köleolarakçalıştıracağı vatandaşımıza 300 lirayı çok görecektir. ürettiğimiz kadar özgür, gelecek nesillerin duasında oluruz. üreten ülke olmak zorundayız. gerekmedikçe araç kullanmamalı, yabancı araç yenilememeli, toplu ulaşım tercih etmeliyiz, telefon vb gerekmedikçe değiştirmemeliyiz bu sayede hızla toparlarız evel Allah. başkaları daha çok israf içinde demek bizi kurtarmaz herkes tek başına toprağın altında hesap verecek.
    Cevapla
  • Salih 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardesim, sömürgecilerin mallarina alternatif MUTLAKA vardir! yoksa üretmeliyiz.
    Cevapla
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Değiştirdikleri dandik fren balatası eriyip gidiyor. Ustalardan yenilen fırça da cabası. Çünkü "yavuz hırsız ev sahibini bastırır". Uğraşmam, uğraşmayın. Gerek yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle