Yerli otomobil ile ilgili flaş gelişme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobilin CEO'sunun Mehmet Gürcan Karakaş olduğunu açıklanmasının ardından bugün de üretilecek otomobil için kurulan şirketin pay dağılım oranları açıklandı.

GİRİŞ 02.06.2018 10:30 GÜNCELLEME 02.06.2018 11:52
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Otomobili için kurulan şirkette Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding'in payları yüzde 19'ar, TOBB'un payı yüzde 5 oldu.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ'nin kuruluşu tamamlandı ve başına Mehmet Gürcan Karakaş getirildi.

Şirket ortakları Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) bildirimlerini de yayımlamaya başladı. Turkcell, Anadolu Grubu ve Vestel, gönderdikleri açıklamada

 

 

"2 Kasım 2017 tarihli açıklamamıza ilişkin olarak, Şirketimizin tarafı olduğu Ortak Girişim Grubu kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde Türkiye'nin Otomobili Projesi'nde temel olarak elektrikli binek otomobil üretmek ve bunu destekleyici faaliyetleri yürütmek amacıyla kurulması planlanan "Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş."ne %19 oranında pay ile kurucu ortak olarak iştirak edilmesine karar verilmiştir. Bu kapsamda, 31.05.2018 tarihinde Pay Sahipleri Sözleşmesi ve Esas Sözleşme imzalanmıştır. Gerekli prosedürleri takiben şirket kuruluşu tamamlanacaktır." dedi.

TASARIM VE MÜHENDİSLİK ADIMLARI ATILIYOR

Yerli otomobil markasının oluşturulmasında büyük önem teşkil eden tasarım süreci başlatıldı. Tasarım sürecinde önemli yerli ve uluslararası isimlerin desteği alındı. Tasarımın, 2019 sonunda çıkarılacak prototip araçla halkın beğenisine sunulması hedefleniyor.

Türkiye'nin Otomobili, geleceğin teknolojileri üzerine inşa edilerek, aracın teknik özellikleri çağın tüm gereksinimlerini karşılayacak.

Yeni nesil araçların temelini oluşturacak olan platformun çalışmalarına başlandı ve platform özellikleri çağın önemli teknolojileri olan elektrikli, bağlantılı ve otonom sürüş özellikleri göz önünde bulundurularak belirlendi.

Bundan sonraki süreçte, şirket için kilit diğer pozisyonlar doldurulacak, şirket içi yapılar oluşturulmaya başlanacak, mühendislik ve tasarım çalışmalarına hız verilecek.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV ve Star televizyonlarının ortak yayınında soruları yanıtlamıştı. Merak edilen konular arasında yer alan yerli otomobil hakkında da açıklamalarda bulunan Erdoğan, 'Biz 2021'de elektrikli ve akıllı sürüşü olan bu otomobili üreteceğiz. Ne yaptık? Ben '5 tane babayiğit' dedim, 5 tane babayiğit çıktı ve bir konsorsiyum oluşturdular. Oluşturdukları bu konsorsiyumla beraber adımı attık. Şimdi başına da Mehmet Gürcan Karakaş diye bir arkadaşımızı Bosch'tan transfer ettik. Bu arkadaşımızla beraber inşallah bu süreci başlatacağız. Yerli otomobil projesinde Mehmet Gürcan Karakaş'la yola çıkıyoruz' ifadesinde bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 21
  • KÜTAHYA 5 yıl önce Şikayet Et
    rahmetli menderes zamanından bugüne kütahya ya yatırım yapılmadı gelin dumlupınara yapalım bölgesel hava limanı denize ,limana 2 saat DUMLUPINAR a yapılsın şehitlerimize , tarihimize , Kütahyamıza bir vefa borcumuzu ödeyelim.
    Cevapla
  • Yola Devam 5 yıl önce Şikayet Et
    Bazıları ne gerek var elalem uzaya çıkıyor falan demiş, Araba devri kolay kolay bitmez 1950 lerde insanlık 2000 li yılların başında tamamen uçan otomobillere geçecek demişlerdi ama olmadı. Ayrıca Proje iki ayaklı biri elektrikli otomobil, yani geleceğin teknolojisi. En önemlisi de büyük ülkeler tüm alanlarda üretim yapmak zorunda. Tek kanatla uçulmaz çünkü. ABD Otomotiv sanayini Japonya ve Kore'ye devretti. Fabrikaları Meksika ya taşıdı şimdi pişman. Geri getirmek için uçuk kaçık cezalar uygulamakla tehdit ediyor, kendi firmalarını bile.
    Cevapla
  • Hulusi 5 yıl önce Şikayet Et
    Uzun bir sürecin partner ve ceo bulma, şirket kurma aşamaları geçildi. Sırada Stratejik planlama, tasarım, seri üretim yatırımı, pazarlama ve satış ve ar-ge yatırımları var. Allah cc. Yar ve yardımcınız olsun. Bu yatırımları baltalayacak olanlara zerre miktarda fırsat vermesin.
    Cevapla
  • Mecit ARTAN 5 yıl önce Şikayet Et
    Trabzonda otomobilin üretim olmalı
    Cevapla
  • altunay 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanı bu yer otomobilin üretim yeri kesinlikle Eskişehir olmalı. Biliyorum sizin iktidar olduğunuz bütün bu zaman diliminde Eskişehir belediyeyi hep chp ye verdi. Bizde hep kızdık durduk. Adamlar güzelim Hamam yolu denilen Eskişehir'in doğal çimenli ağaçlı yerini bozup, yerine dünyanın parasını da harcayarak betona çevirdiler, doğallık kayboldu. Neden bu araç Eskişehir'de üretilmeli, şunun için Eskişehir bizim lise çağlarımızda yani 1975 ler de Türkiye'nin 6 güzel ve büyük şehriydi. Eskişehir'i mahvettiler Şu anda zannedersem 6 sıradan 36 sıralara geriledik. Bu işler heykelle büstlerle olmuyor. Yinede takdir sizin fakat Eskişehir'i uçurmanız lazım Saygılarımla...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle