Otomotivciler de faizlerin düşmesini bekliyor!

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, "Hem faizlerin düşürülmesi hem de taşıt kredileri üzerindeki sınırlamaların kaldırılması iç pazarın ve yatırımların yeniden canlandırılmasına neden olacaktır." dedi.

Otomotivciler de faizlerin düşmesini bekliyor!
Otomotivciler de faizlerin düşmesini bekliyor!
GİRİŞ 11.04.2018 14:17 GÜNCELLEME 11.04.2018 14:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şahsuvaroğlu, OYDER'in sekizincisini “Yeni Dönem Otomotiv Perakendeciliği” temasıyla düzenlediği Otomotiv Kongresi’nde yaptığı konuşmada, sektörün son yıllarda bir milyon araç satışı bandında seyrettiğini, ancak bunun otomotiv perakendecileri açısından hala gelişime açık rakamlar olduğunu dile getirdi.

Tamamı yerli sermayeden oluşan ve Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış yetkili satıcı ağının bugünkü yatırımları ve kapasiteleri itibarıyla en az 1,5 milyon adetlik pazara hizmet edebilecek seviyede bulunduğunu aktaran Şahsuvaroğlu, çok daha kuvvetli bir iç pazara ulaşmak için yapılması gerekenler olduğunu ifade etti. 

Hazine faizleri düşürecek hamleye hazırlanıyor!

Geçen yıl birçok sektörde ÖTV indirimleri yapılmışken ve pazarlar canlandırılmışken, otomotiv sektörüne ÖTV artışı yapıldığına değinen Şahsuvaroğlu, "Bu son düzenlemeyle sıfır araç alımındaki vergi yükü daha da yükseltilerek toplam pazardaki büyüme trendinin yavaşlamasına neden olunmuştur. İç pazarı kuvvetli olmayan hiçbir sanayinin uzun vadede kalıcı başarılar elde edemeyeceği gerçeğinden hareketle pazarın kuvvetlendirilmesi için her türlü tedbirin ve düzenlemenin yapılması gerektiğine yürekten inanıyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • HRT 5 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyi hükümetten bekleyeceğinize sizde araç fiyatlarını biraz indirin, ne oldu da daha dün 2012 model 35-40 bin TL olan bir araç 6 yılda 100 bin TL oldu, 6 yılda % 150 kim kazanıyor.
    Cevapla