Karar çıktı! Trafik sigortası şirketlerine ceza...

Rekabet Kurulu, trafik sigortası pazarında faaliyet gösteren şirketler hakkında kararını verdi.

Karar çıktı! Trafik sigortası şirketlerine ceza...
Karar çıktı! Trafik sigortası şirketlerine ceza...
GİRİŞ 24.07.2017 17:47 GÜNCELLEME 28.05.2018 11:32
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Rekabet Kurulu, trafik sigortası pazarında faaliyet gösteren 32 teşebbüs ve Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği hakkında yürütülen soruşturma kapsamında idari para cezası verilmesine gerek olmadığına karar verdi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan karara göre, söz konusu teşebbüsler ve Birlik hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Bu kapsamda tüm delil, bilgi ve belgeler, rapor, yazılı ve sözlü savunmalar değerlendiren Kurul, ilgili kural ihlal edilmediğinden idari para cezası uygulanmasına gerek olmadığını oy çokluğu ile kararlaştırdı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 21
  • otokolik 6 yıl önce Şikayet Et
    son 2 yılda %300-500 zam yapanlar ve buna göz yumanlar doğru yoldalar.
    Cevapla
  • Mustilip 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu şirketlerin zaten kendi içlerinde bu işler için bir kenara ayırdıkları ceza bütçesi var, hangi durumda ne kadar ceza yiyeceklerini çok iyi biliyorlar. Eğer cezaya hükmedilseydi ödeyecekleri ceza kârlarının yanında zaten devede kulak olacaktı. Bizde kendimizi avuturduk.
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu cezaya gerek olmadigina karar verenlerin ve yakinlarinin da banka hesaplari incelenmeli,olagan disi hareketlilik var mi diye? Sigorta sirketleri bir soygun carki kurmus durumda ve maalesef devletimiz göz yumdukca daha da azitiyor bunlar.13 yildir ehliyetim var ve bir kere bile (çok şükür) kazadan dolayi sigortayi devreye sokmadim.Simdi sigorta sirketleri bana yaptiklari sigortadan nasil oluyor da zarar edebiliyorlar?
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    araç sigortamın günü dolmuştu sigortacıyı aradım yenile dedim oda bana 10 gün sonra döndü abi teklif veriyorlar ancak onay işlemi sırasında sistem gitti hata veriyor gibi bahaneler üretip sigortayı yapmıyorlar dedi. sigortamı geciktirmişler ve bende geç sigorta yaptırmış duruma düştüm cezalı olarak ödeme yaptım.. şimdi vatandaş soruyor bu sigorta şirketlerinin işlemlerini inceleyenler kör müydü?
    Cevapla
  • cahit57 6 yıl önce Şikayet Et
    raporu yazanlar banka hesaplarina bakılmalı.kötü kokular geliyor halk neyin nasıl oldugunu iyi biliyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle