Hatchback Civic makyajlandı

Dizel motorları Civic HB ve CRV ile kullanmaya başlayan Honda, daha yüzü eskimemesine rağmen Civic HB’i makyajladı.

Hatchback Civic makyajlandı
Hatchback Civic makyajlandı
GİRİŞ 30.09.2014 09:32 GÜNCELLEME 30.09.2014 09:41

Yeni Civic HB tasarımında yakın zamanda tanıtılacak Type R’ın esintileri görülebiliyor. Hemen hemen tüm markaların yeni tasarımlarında olduğu gibi makyajlı kasaya gündüz farları eklenmiş. Yeniden tasarlanan ön ve arka tamponlar ise yepyeni bir marşpiyel ile buluşuyor.

İç tasarımında koltuklar, kapı içleri ve kontrol panelinin bitimindeki koyu metalik birleşimlerin dışında pek de bir şey değişmeyen arabada Android 4.0.4 ile gelen 7” lik dokunmatik ekran Honda için bir ilk. Araç içi ses sistemini ve kontrolleri yönetecek bu modülle akıllı telefonlara benzer şekilde internette gezinmek mümkün olacak.

Bir diğer yenilik ise 30km/s nin altındaki süratlerde çarpışmayı önleyecek olan CTBA (City-Break Active)sistemi. Bu yeni iki özelliğin bundan sonraki tüm Civic modellerine uygulanması bekleniyor ancak bunların standart mı yoksa opsiyonel olarak mı sunulacağı şimdilik bilinmiyor.

Dış görünümündeki kozmetik değişikliklerin dışında motorunda da göze batan bir değişiklik olmayan Yeni Civic HB, 118 beygirlik 1.6 i-DTEC dizel ve 140 beygirlik i-VTEC benzinli motoru ile Civic Hatchback Paris Auto Show’da tanıtılacak.