165 beygirlik dizel

Renault Trafic ve Master'i yeniledi

165 beygirlik dizel
165 beygirlik dizel
GİRİŞ 26.06.2014 12:39 GÜNCELLEME 26.06.2014 12:39

Renault’nun ticari modelleri Trafic ve Master yenilendi. Hacim küçültme yarışına dahil olan araçlar, düşük tüketimleri ve güçlü dizel motorlarıyla dikkat çekiyor.

Fransız otomotiv üreticisi Renault, ticari araçları Trafic ve Master’ı yeniledi. Kısa bir süre önce hafif ticari modeli Kangoo’yu yenileyen marka, daha fazla hacim arayanları da unutmadı. Yeni araçları Kopenhag’da tanıtan marka, büyüyen boyutlar ve motor seçenekleriyle birlikte çok daha iddialı hale gelmiş.

Son çeyrekte gelecekler

Yılın son çeyreğinde pazara sunulacak araçlar, tıpkı binek modeller gibi hacim küçültme (downsizing) akımına kendini kaptırmış. Her iki modelin de önceki nesillerinde 2 litre ve üzeri dizel üniteler kullanılırken, yeni araçlar 1.6 ve 2.3 litrelik motorlara emanet edilmiş.
Hafif ticari ürün gamının ortanca modeli olan Trafic, yepyeni yeşil rengi, sportif tasarımı ve binek otomobilleri aratmayan sürüş pozisyonuyla dikkat çekiyor. Yeni nesil Clio modeli üzerinden geliştirilen kokpit, gösterge panelinden klima ünitesine kadar tamamen yenilenmiş. Van ve koltuklu versiyon- ları bulunan aracın uzunluğu 21 santim artırılmış ve 5 metreye ulaşmış. Sınıfında ilk kez eller serbest kart sisteminin sunulduğu araçta, bir Renault’da ilk kez kullanılan R&Go sistemi de yer alıyor. Sistem, akıllı cep ve tabletlere yüklenen bir aplikasyon vasıtasıyla kullanılıyor. Araçta park sensörü ve geri kamera gibi opsiyonel donanımlar da unutulmamış. Araç, 2 farklı uzunluk seçeneğine  ve 5.2 ile 8.6 metreküp arasında değişen taşıma hacmine sahip.

Tüketim 1 litre düşürülmüş

Yeni Trafic’te tamamı 1.6 litre hacminde 4 farklı motor görev yapıyor. Aracın 90 ve 115 beygirlik versiyonları tek turbo beslemeli. Çift turbolu versiyonlar ise 120 ve 140 beygir güçlerinde. Bu seçeneklerde isteğe bağlı sunulan start/stop sistemiyle birlikte ortalama tüketim 5.9 litreye kadar düşürülmüş. Hepsi 6 ileri manuel şanzımanla sunulan araçlar, önceki nesle göre 1 litre daha az tüketiyor.

165 beygirlik dizel

Hafif ticari ürün gamının en büyük üyesi olan Master ise, 4 farklı uzunluk ve 3 farklı yükseklik seçeneğiyle birlikte 350 versiyona sahip. Yeni Master’da da 2.3 litrelik turbo beslemeli dizel motorlar kullanılıyor. Bunlardan tek turbolu olanlar 110 ve 125 beygir güç üretiyor. Çift turbolu seçenekler ise 135 ve 165 beygir gücünde. 165 beygirlik versiyon 360 nm trok üretiyor. Bu versiyon, önceki nesle göre 1.5 litre daha az (ortalama 5.9 litre) tüketiyor.

Donanım binekleri aratmıyor

Yeni Trafic’te konfor ve güvenlik donanımları artırılmış. Donanımlar arasında, Elektronik Denge Programı (ESC) ile birlikte sunulan Yol Tutuş Desteği (Extended Grip), Yokuş Kalkış Desteği ve Römork Savrulma Önleyici, Devrilme Önleyici, Adaptif Yük Kontrolü, Lastik Basınç İzleme Sistemi ve Geniş Açılı Geri Görüş Aynası gibi binek modelleri aratmayan bir liste yer alıyor.

BUGÜN