Volkswagen'den Polo'ya yeni makyaj

VW'nin B sınıfındaki başarılı modeli Polo, tasarımıyla olmasa da motor seçenekleri ve tekniğiyle yenilendi.

Volkswagen'den Polo'ya yeni makyaj
Volkswagen'den Polo'ya yeni makyaj
GİRİŞ 19.05.2014 14:13 GÜNCELLEME 19.05.2014 14:13

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen (VW), uzun soluklu modellerinden Polo'yu makyajladı. İlk kez 1975 yılında yollarda boy göstermeye başlayan araç, bugüne kadar 14 milyon adedi aşan satış rakamıyla dikkat çekici bir performansa ulaştı.

Yeni nesille birlikte kompakt sınıf boyutlarını iyice yaklaşan araç, makyajla birlikte karoser yerine karoserin içinde önemli bir gelişim sağladı. B sınıfının en çok satan otomobillerinden olan Polo, makyajla birlikte 3 çıtalı krom radyatör ızgarası, yeni ön tampon tasarımı, stop lambaları ve sınıfında ilk kez isteğe bağlı olarak alınabilen LED'li farlarıyla önceki versiyondan ayrılıyor. İç tasarımdaysa direksiyon, klima, koltuk döşemeleri ve bilgi eğlence sistemleri gibi pek çok alanda değişime gidilmiş.

Güvenlikte yeni standartlar

Güvenlik donanımları zenginleştirilen araçta artık ESP, ikincil çarpışma freni, yokuş kalkış asistanı standart olarak sunuluyor. Aracın opsiyonel donanım listesindeyse, sınıfında ilk kez sunulan adaptif hız sabitleyiciyi de bulunuyor. İlk olan donanımlardan biri de DSG şanzımanlı versiyonlarda sunulan ‘Follow-to-Stop' özelliği. Bu sistem, öndeki araç durduğunda tam otomatik olarak yeni Polo'nun da durmasını sağlıyor.

39 bin 500 liradan başlıyor

Aracın bu ayın ortasından itibaren satışa sunulacağını açıklayan VW Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, “Diğer nesilleriyle büyük beğeni toplayan Polo'nun, yeni neslinin de aynı ilgiyi göreceğini düşünüyoruz. 39 bin 500 liradan başlayan fiyatlar en üst versiyonda 60 bin 900
liraya yükseliyor. 150 beygirlik BlueGT versiyonumuzun fiyatıysa 61 bin lira olacak” dedi.

Yüzde 20 daha tutumlu

Mak­yaj­la bir­lik­te ge­len en önem­li ge­liş­tir­me­ler mo­tor­lar­da göz­le­ni­yor. İlk etap­ta Po­lo­'da su­nu­la­cak ben­zin­li üni­te­ler 1.0 lit­re­lik MPI (75 bey­gir) ve 1.2 lit­re­lik TSI (90 bey­gir) ola­cak. 1.4 lit­re­lik TDI di­zel mo­tor­sa 75 ve 90 bey­gir­lik iki fark­lı ver­si­yon­la su­nu­la­cak. Gün­cel mo­de­le kı­yas­la ya­kıt tü­ke­ti­min­de yüz­de 20 iyi­leş­ti­ril­di­ği açık­la­nan mo­tor­la­rın or­ta­la­ma tü­ke­tim­le­ri 3.4 ile 5.1 lit­re ara­sın­da de­ği­şi­yor.

Bir ‘tık'la servise

Sosyal iletişim platformlarında 3 milyondan fazla takipçisi olan VW Türkiye, ‘volkswagenim.com' sitesiyle yeni bir uygulama başlattı. Kişiye özel satış ve satış sonrası servis hizmetlerini sunulduğu sitede, VW markalı araç sahipleri site üzerinden aracının bakım randevusunu alıp, ödemelerini yapabiliyor. İlk etapta 60 bin kullanıcısı olan sitenin yıl sonunda 170 bin kullanıcıya hizmet vermesi planlanıyor.

BUGÜN GAZETESİ