Sınıfını en iyisi ürün gamını yeniledi

Oto­mo­tiv­de he­de­fi­ni ula­şı­la­bi­lir araç­lar üret­mek ola­rak be­lir­le­yen Da­ci­a, kı­sa sü­re ön­ce tüm ürün ga­mı­nı ye­ni­le­di.

Sınıfını en iyisi ürün gamını yeniledi
Sınıfını en iyisi ürün gamını yeniledi
GİRİŞ 21.04.2014 13:25 GÜNCELLEME 21.04.2014 13:25

Mar­ka­nın Dus­te­r'­la bir­lik­te en gös­te­riş­li mo­del­le­rin­den olan San­de­ro Step­way de bu de­ği­şim­den na­si­bi­ni al­dı. İlk nes­liy­le bi­le et­ki­le­yi­ci bir ta­sa­rı­ma sa­hip olan araç, ye­ni je­ne­ras­yon­la bir­lik­te sı­nı­fı­nın en dik­kat çe­ki­ci tem­sil­ci­le­ri ara­sı­na gir­di. Re­na­ult alt­ya­pı­sıy­la yo­lu­na emin adım­lar­la iler­le­yen mar­ka, ye­ni kü­çük ha­cim­li ben­zin­li­siy­le di­zel­le­ri arat­ma­yan bir se­çe­nek or­ta­ya çı­kar­mış.

44 milimetre yükseltilmiş

Bu haf­ta ko­nu­ğu­muz olan ye­ni San­de­ro Step­way, mar­ka­nın yer­den yük­sek seg­ment­te­ki iki mo­de­lin­den bi­ri. Bun­lar­dan il­ki olan Dus­ter tam an­la­mıy­la SUV sı­nı­fın­da mü­ca­de­le edi­yor. Ko­nu­ğu­muz ise, yer­den 44 mi­li­met­re yük­sel­til­miş spor­tif ta­sa­rı­mıy­la ade­ta ara bir sı­nıf­ta yer alı­yor. SU­V'­la­rın ka­ba gö­rü­nü­mün­den hoş­lan­ma­yan­lar için çok ca­zip bir se­çe­nek olan Step­way, çe­kiş sis­te­miy­le ol­ma­sa da yer­den yük­sek ta­sa­rı­- mıy­la ha­fif ara­zi şart­la­rın­da ye­ter­li ka­rar­lı­lık­la iler­le­ye­bi­li­yor.

Arazi araçlarına benziyor

Ye­ni Step­way, spor­tif ta­sa­rı­mı ve ara­zi araç­la­rı­na has de­tay­la­rıy­la öne çı­kı­yor. Stan­dart San­de­ro­'ya gö­re uzun­lu­ğu 24 mi­li­met­re ar­tı­rı­lan (yak­la­şık 4.1 met­re) araç, 1.73 met­re­lik ge­niş­li­ği ile sı­nı­fı­nın en iri oto­mo­bil­le­rin­den bi­ri. İlk je­ne­ras­yon­da sa­de ta­sa­rı­mıy­la eleş­ti­ri­len kok­pit, ar­tık gö­ze çok da­ha hoş gö­rü­nü­yor. Üs­te­lik 7 inç­lik mul­ti­med­ya sis­te­miy­le gör­sel an­lam­da araç sı­nıf at­la­mış.

3 silindiri benzinli

Ye­ni ne­sil San­de­ro Step­wa­y'­de bi­ri di­zel ol­mak üze­re iki fark­lı mo­tor kul­la­nı­lı­yor. Bi­ze ko­nuk olan ve 1.6 lit­re­lik ben­zin­li üni­te­nin ye­ri­ne alan 0.9 lit­re­lik mo­tor, 3 si­lin­dir­li ve tur­bo bes­le­me­li. 90 bey­gir güç ve 135 nm tork üre­ten mo­tor, 5 ile­ri ma­nu­el şan­zı­man­la kom­bi­ne edi­li­yor.

De­vir ban­dı­na ba­şa­rı­lı şe­kil­de da­ğı­tı­lan tork sa­ye­sin­de per­for­mans ol­duk­ça ba­şa­rı­lı. 1105 ki­log­ram­lık oto­mo­bil, 0'dan 100 km/s sü­ra­te 11.1 sa­ni­ye­de ula­şa­bi­li­yor. Sa­at­te 168 ki­lo­met­re ola­rak be­lir­le­nen mak­si­mum hız da bek­len­ti­le­ri kar­şı­lı­yor. Fab­ri­ka ve­ri­le­ri­ne gö­re or­ta­la­ma tü­ke­tim 5.4 lit­re. 50 lit­re­lik de­poy­la men­zil 925 ki­lo­met­re­yi bu­lu­yor. Biz ise ya­rım de­po­dan bi­raz da­ha azıy­la 380 ki­lo­met­re yol al­ma­yı ba­şar­dık.

Dizelden 4 bin lira ucuz

Dacia, Sandero Stepway için 40 bin 900 liralık (0.9 benzinli) başlangıç fiyatı belirlemiş. Aracı dizel motorla satın almak isteyenler ise 4 bin 150 lira daha ödemek durumunda. Tek donanımla satışa sunulan araçta ABS, ASR, çift hava yastığı, klima, radyo/CD/Mp3 çalar, 16 inç alaşım jantlar, özel koltuk döşemesi, renkli camlar, tavan barları, gündüz farları, vites değiştirme uyarısı, hill holder bulunuyor.

Simin sezona zaferle başladı

Tür­ki­ye Ral­li Şam­pi­yo­na­sı­'nın ilk ya­rı­şı Ege Ral­li­si, 56 eki­bin mü­ca­de­le­si­ne sah­ne ol­du. İz­mi­r'­de ko­şu­lan ral­li­de, 2012 ve 2013 Tür­ki­ye Ral­li Ka­dın­lar Bi­rin­ci­si Si­min Bı­çak­cı­oğ­lu bir kez da­ha za­fe­re ula­şa­rak se­zo­na hız­lı bir baş­lan­gıç yap­mış ol­du.

Harley Davidson TIR'ı Antalya'da

Dün­ya­ca ün­lü ef­sa­ne­vi mo­to­sik­let ve ak­se­su­ar­la­rı mar­ka­sı Har­ley-Da­vid­so­n'­un es­ki ve ye­ni mo­de­li­ni ta­şı­yan TIR, 16 ül­ke­yi kap­sa­yan Av­ru­pa tur­ne­si kap­sa­mın­da An­tal­ya­'ya gel­di. 2014 se­ri­sin­den Rush­mo­re Tou­ring mo­del­le­ri­nin de yer al­dı­ğı mo­to­sik­let­le­rin de­ğe­ri TI­R'­la bir­lik­te 1.5 mil­yon eu­ro­yu (yak­la­şık 4.4 mil­yon li­ra) bu­lu­yor. An­tal­ya­lı­lar, mo­to­sik­let­ler­de de­ne­me sü­rü­şü yap­tı. Har­ley-Da­vid­son An­tal­ya Ge­nel Mü­dü­rü Bo­ğaç Gü­ven, amaç­la­rı­nın in­san­la­ra ‘Har­ley ru­hu­nu ta­nıt­ma­k' ol­du­ğu­nu söy­le­di. Gü­ven, TI­R'­da ‘Ter­mi­na­tö­r' fil­min­de kul­la­nı­lan mo­to­sik­let mo­de­li­nin de yer al­dı­ğı­nı kay­det­ti.

GÖKHAN KARA - BUGÜN GAZETESİ