Toyota Verso'nun dizeli yollarda

Verso'nun yeni turbo dizel modeli 1,6 lt D-4D Nice'te düzenlenen dinamik basın lansmanı ile tanıtıldı.

Toyota Verso'nun dizeli yollarda
Toyota Verso'nun dizeli yollarda
GİRİŞ 20.03.2014 11:49 GÜNCELLEME 20.03.2014 11:49

Kadrosunda Türk mühendislerin de bulunduğu bir ekip tarafından Avrupa'da tasarlanan ve Toyota Türkiye Adapazarı Fabrikası'nda üretilen Verso 1,6 dizelde geliştirilmiş geniş ve kullanışlı iç hacim ile aile otomobili kimliği vurgulanırken, C-MPV segmentine yeni bir soluk getirmesi de amaçlanıyor. Toyota ve BMW işbirliği ile geliştirilen 112 beygir gücündeki 1,6 dizelde, 6 ileri vitesli şanzıman kullanılırken, Euro 5 uyumlu motor 4,5 lt/100 km'lik düşük yakıt tüketimi ve 119 gr/km CO2 emisyonu ile de benzerlerinden hemen ayrılıyor. Ayrıca Verso da bulunan Start&Stop sistemiyle de, araç tam durma konumuna geldiğinde motoru kapatarak yakıt tasarrufu sağlanıyor. Verso 1,6 lt D-4D Türkiye'de 79.800 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.
DAHA GÜÇLÜ VE AGRESİF GÖRÜNÜM

Verso, 2013 yılında Toyota'nın takdir gören kalite, dayanıklılık ve güvenilirlik özellikleri başta olmak üzere çok yönlülük, genişlik ve pratik kullanım detayları düşünülerek kapsamlı bir değişimden geçmişti. Verso'da yüzde 40'ı görünüm ve yüzde 60'ı sürüş özelliklerine yönelik 470'ten fazla parça değiştirilmiş ve 'KeenLook' - Keskin Bakış ve 'Under Priority' - Öncelikli tasarım felsefesinin yansıtıldığı yeni model çok daha güçlü ve agresif bir görünüme sahip olmuştu. Geliştirilmiş 1,6 lt D-4D turbo dizel motor seçenekli Verso, Comfort Extra, Elegant ve Premium olmak üzere 3 donanım seçeneğine sahip. Verso 1,6 dizel, yeni avangard bronz dahil olmak üzere 11 dış renk, koyu füme, gümüş tasarımlı 17' alaşımlı jant, açık ve koyu gri olmak üzere yeni 2 koltuk döşeme seçeneği, yeni lastik basınç uyarı sistemi ile dikkat çekici özelliklere de kavuştu.
DİJİTAL ÖZELLİKLER

Verso 1,6 lt D-4D'de Toyota Touch 2 multimedya sistemi standart olarak sunuldu. 6.1 inçlik 3D efektli renkli dokunmatik ekranıyla "Toyota Touch 2 AM/FM radio, CD/ MP3 çalar, Bluetooth ile kablosuz cep telefonundan görüşme yapma, cep telefonundan müzik dinleme ve çalma listesinden seçim yapabilme, araç bilgisi, USB girişi ile iPod ve USB uyumlu mobil cihazlara bağlantı ile şarj imkanı, entegre geri görüş kamerası özelliklerini içeriyor.

Verso 1,6 lt D-4D'de opsiyonel olarak sunulacak "Toyota Touch 2 with Go multimedya sistemi Avrupa'lı müşteriler için özel olarak geliştirilmiş. Bu navigasyon sisteminde Türkçe'de dahil olmak üzere dil seçeneği de 20'ye çıkarıldı.
DONANIM

Geliştirilmiş süspansiyon, artırılmış gövde mukavemeti ve sessiz sürüşü artırıcı yalıtım detayları ile Verso 1,6 lt D-4D'de konforlu sürüş olanağı sunulurken, güvenlik donanımları da en üst seviyede düşünülmüş. Verso 1,6 lt D-4D'de sürücü diz hava yastığı da dahil olmak üzere 7 hava yastığı, Yokuş Kalkış Destek Sistemi (HAC), Direksiyondan Destekli Araç Denge Kontrol Sistemi (VSC+), Elektronik Çekiş Kontrol Sistemi (TRC) ve Otomatik Hız Sabitleme Sistemi (Cruise Control) gibi güvenlik donanımları sayesinde Euro NCAP 5 yıldızı güvenle devam ettiriyor.