Skandal gittikçe derinleşiyor

Volkswagen`e yönelik emisyon skandalıyla ilgili soruşturmada, eski üst düzey yönetici (CEO) Martin Winterkorn da sahtekarlık şüphesiyle soruşturmaya dahil edildi.

Skandal gittikçe derinleşiyor
Skandal gittikçe derinleşiyor
GİRİŞ 28.01.2017 15:21 GÜNCELLEME 28.01.2017 15:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Almanya'da Braunschweig Başsavcılığı, Volkswagen'e (VW) yönelik emisyon skandalıyla ilgili soruşturmadaki sanık sayısını 37'ye yükseltirken, eski üst düzey yönetici (CEO) Martin Winterkorn'u da sahtekarlık şüphesiyle soruşturmaya dahil etti.

31 ŞÜPHELİDEN BİRİ ESKİ CEO

Braunschweig Başsavcılığından yapılan açıklamada, Volkswagen AG'nin sorumlularına yönelik, "dizel araçlarda egzoz gazı değerlerinin manipülasyonu" ile ilgili soruşturmada sanık sayısının 21'den 37'ye çıkarıldığı kaydedildi.

Açıklamada, soruşturmaya dahil edilen kişiler arasında sahtekarlık şüphesiyle şirketin eski CEO'su Winterkon'un da yer aldığı ifade edildi.

"HİLELİ YAZILIMLARI ÖNCEDEN BİLİYORDU"

Winterkorn'un hileli yazılımlar konusunda, daha erken haberinin olduğuna yönelik şüphelerin ağırlık kazanmasının bu süreçte etkili olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Yerel savcılık soruşturmalarına, dosyaların analizine dayanılarak, sanık kişinin daha önce manipüle edilen yazılımın farkında olduğu konusunda yeterli bulgular var." denildi. Açıklamada, özel savcıların da aramalara katıldığı ifade edildi.

ÇEVREYİ NORMALİN 40 KATI KİRLETİYOR

2015 yılının eylül ayında ABD Çevre Koruma Ajansı, VW'nin emisyon testlerini manipüle ettiğini ve şirketin dizel araçlarının normal seviyenin 40 kat üzerinde çevreyi kirlettiğini duyurmuştu.

VW, dünya genelinde yaklaşık 11 milyon dizel motorlu aracın emisyon testlerinde yanıltıcı yazılım kullanıldığını kabul etmişti. Skandalın ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra Eylül 2015'te istifa eden Winterkorn, söz konusu hileli yazılımdan haberdar olmadığını öne sürmüştü.

YORUMLAR 1
  • Nurettin GÜN 7 yıl önce Şikayet Et
    Yetkili merciler birde tır kamyon ve otobüslerin eksoz dumanını ölçsünler kaçtanesi sınıfı geçecek hep beraber görelim,sadece dizel arabalara kafa takmamak lazımdır.
    Cevapla