Araç sahipleri dikkat! Bakanlık takipte

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, milyonlarca aracın egzoz gazı emisyonlarını online olarak takibe başlıyor.

Araç sahipleri dikkat! Bakanlık takipte
Araç sahipleri dikkat! Bakanlık takipte
GİRİŞ 02.12.2014 07:57 GÜNCELLEME 02.12.2014 10:57
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kurulacak sistemle egzoz gazı emisyon pulu ve ruhsat basımı kalkacak. Gerekli uyarılara dikkat etmeyen araçlara ise idari para cezası kesilecek.

Çevre kirliliğini en aza indirmek amacıyla taşıtların egzoz gazı salınımı mercek altına alınıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Türkiye genelinde yapılan egzoz gazı emisyonlarının ölçümü ve kontrolüne ilişkin, iş ve işlemlerin daha düzenli yapılması ve kontrol edilebilirliğinin artırılması amacıyla ‘Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü Takip Sistemi’ projesi Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylandı. Proje ile egzoz gazı emisyon pulu ve ruhsatlarının basım, dağıtım işlerini ortadan kaldıran ve her taşıt sahibinin emisyon ölçümünün online takip edilebileceği bir yazılım sistemi kurulacak.

Hava kalitesi haritası
 
Hava kalitesinin iyileştirilmesi için kirlilik kontrol tedbirlerine öncelik verilecek yerleri belirlemek amacıyla hava kalitesi haritalarının hazırlanması çalışmalarına başlanıldı. Bu çalışmalar ile strateji ve politika geliştirmeden önce kirlilik üzerine yapacağı etki tespit edilebilecek ve böylece hava kirliliği daha etkin kontrol edilebilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hava kirliliğinin azaltılması için önlem alması gereken 64 il belirlendi. İl müdürlüklerinden temiz hava eylem planları oluşturulması istendi. Temiz hava eylem planı, hava kalitesinin iyileştirilmesine yönelik yakıt değişikliği, yakma kazan veriminin arttırılması, trafikte toplu taşımanın teşvik edilmesi gibi çeşitli önlemleri içeriyor. Şu ana kadar 31 ilden gelen planlar değerlendirildi. STAR

YORUMLAR 5
  • Dadaş 9 yıl önce Şikayet Et
    20 yaş ve üzeri''Otomobiller için Hurda teşvik yasası,,nı çıkarsınlar...Hem çevre-hem Ülke,hemde otomobil sektörü uçsun!!!
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Önce Ankara'da dolmuş mantığıyla çalışan mavi beyaz , mavi renkli ücretli otobüslere baksınlar,adalar katil gibi 2-3 ayda birilerini biçiyor.Üstelik 10 numara yağ tabir edilen yağlardan yakıyorlar, kara duman atıyorlar.
    Cevapla
  • ismail 9 yıl önce Şikayet Et
    egsoz gazına gelene kadar neler var çevreyi kirleten önce büyük balıkların peşine bırakın zor geçinen orta direği artık
    Cevapla
  • İsmailağa 9 yıl önce Şikayet Et
    Millete tahakkuk eden bir masraf olmayacaksa buyursunlar. 100 tlye yapılırken 200 tlye çıkacaksa Kalsın. Birde Cezaları çok yüksek. Diğer cezalarımızla orantılı Olmalı.
    Cevapla
  • MAHMUT 9 yıl önce Şikayet Et
    önce halk otobüslerinin egsozlarına baksınlar.. Zehir üflüyorlar resmen..
    Cevapla